Δυρραχίου 69, 10443 Σεπόλια

ΑΡΧΙΚΗΠροσφορέςΤελευταία κομμάτιαΝέαΕπικοινωνία Χάρτης ΕΛEN

ΑΡΧΙΚΗΠληροφορίες Αποστολής και Επιστροφών

Πληροφορίες Αποστολής και Επιστροφών

Παραγγελίες

 • Διεκπεραίωση παραγγελιών - Πολιτική τιμών
  Όταν δεν αναφέρεται προθεσμία εκτέλεσης κατά την παραλαβή της παραγγελίας, η παροχή οφείλεται το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών μετά τη λήψη της παραγγελίας από την CTD, εκτός εάν υπάρχει πρόβλημα στη διαθεσιμότητα του είδους και αυτό έχει γνωστοποιηθεί εξαρχής στον πελάτη που πραγματοποιεί την παραγγελία ή λόγος ανώτερης βίας. Οι παραγγελίες εκτελούνται μέσα σε εργάσιμο οκτάωρο (9:00πμ - 17:00μμ) εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων είναι οι τελικές (συμπεριλαμβάνεται δηλαδή ο αναλογούν Φ.Π.Α.). Το ηλεκτρονικό κατάστημα της CTD διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη.

  Όι ώρες των δρομολογίων της καθε αποστολής δεν ειναι διαπραγματευσιμες.

  Η εταιρία δεν δεσμεύεται σε καμία περίπτωση στην αποστολή της παραγγέλιας των προϊόντων, τα οποία προσφέρονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, και λόγω τυπογραφικού ή μηχανογραφικού λάθους παρουσιάζονται σε διαφορετική τιμή απο την ισχύουσα τιμή στον εκάστοτε αναρτημένο τιμοκατάλογο.

 • Όλες οι παραγγελίες επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής.
  Το κόστος των μεταφορικών εξαρτάται από την γεωγραφική θέση του εκάστοτε πελάτη, σε συνάρτηση με τον όγκο ή το βάρος του δέματος κατά περίπτωση.  Ο υπολογισμός του κόστους παράδοσης, γίνεται αυτόματα από το λογισμικό του e-shop, μετά και το τελευταίο βήμα ολοκλήρωσης της παραγγελίας, καθώς τότε το λογισμικό έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία με τα οποία μπορεί να υπολογίσει το ακριβές κόστος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το ελάχιστο κόστος μεταφορικών εντός Αττικής (για τα 3 πρώτα κιλά), είναι 4,50€ και για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι 7€.
   
 • Επιβεβαίωση της παραγγελίας
  Κάθε παραγγελία ακολουθεί πάντοτε e-mail ή/και τηλεφώνου για την επιβεβαίωση της.
 • Ακύρωση παραγγελίας
  Ακύρωση παραγγελίας γίνεται δεκτή μόνο για όσο διάστημα δεν έχει ακόμα εκτελεστεί και δεν έχει παραδοθεί το είδος (δηλαδή δεν έχει εκδοθεί δελτίο αποστολής), είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), είτε τηλεφωνικά. Έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε για την πορεία της παραγγελίας σας, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail). 
   
 • Διαθεσιμότητα προϊόντων
  Η εταιρία επιφυλάσσεται να ενημερώσει τους πελάτες σε περίπτωση μεταγενέστερης  μη διαθεσιμότητας παραγγελθέντος είδους, για τον πιθανό χρόνο παράδοσης. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον κρίνεται ότι η καθυστέρηση καθιστά τη συναλλαγή ασύμφορη για τον πελάτη, χωρεί ανάκληση της παραγγελίας η οποία γίνεται αζημίως για τον πελάτη. Η τυχόν λοιπή παραγγελία εκτελείται κανονικά. Σε κάθε περίπτωση η εταιρία θα ενημερώνει τη σωστή διαθεσιμότητα στο eshop της, εντός 3 εργάσιμων ημερών. Για τυχόν αποκλίσεις στην διαθεσιμότητα, κατά την στιγμή της παραγγελίας από τον πελάτη, η εταιρεία οφείλει να ενημερώσει τον πελάτη για τη σωστη διαθεσιμότητα, χωρίς να φέρει ουδεμία άλλη υποχρέωση ή απαίτηση. Η εταιρεία προτείνει στους πελάτες της, να καλούν στο 2105131837 για τηλεφωνική επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας των προϊόντων, πριν προβούν σε αγορές ή παραλλαβές από το κατάστημα της.
   
 • Παραλαβή παραγγελίας
  Η παραλαβή γίνεται από τον αναφερόμενο στην παραγγελία ως παραλήπτη με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 • Τρόπος παράδοσης παραγγελίας
  Η παραγγελία του πελάτη αποστέλλεται στη διεύθυνση που ο ίδιος έχει υποδείξει στην CTD κατά την παραγγελία του, με μέσα της επιλογής της CTD. Η αποστολή της παραγγελίας επιβαρύνεται με έξοδα μεταφοράς, αναλόγως όγκου και βάρους.  Το λογισμικό του e-shop υπολογίζει και ενημερώνει τον πελάτη για το κόστος των μεταφορικών του, λίγο πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους τρόπους, τους όρους και τις τιμές αποστολής κατά βούληση και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

 

 • Τρόποι Πληρωμής
  • Με αντικαταβολή: 
   Παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης των παραγγελιών μέσω αντικαταβολής κατά την παράδοση της στο χώρο σας.  Η αντικαταβολή γίνεται μόνο με μετρητά.
    
  • Με Τραπεζική κατάθεση: 
   Παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης των παραγγελιών μέσω Τραπεζικής κατάθεσης. Το σύστημα ενημερώνει τον πελάτη για τους διαθέσιμους τραπεζικούς λογαριασμους κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας.
   --- Τράπεζα Πειραιώς:  5088-025340-127                  (IBAN: GR28 0172 0880 0050 8802 5340 127)
   --- Eθνική Τράπεζα:      111/470236-07                       (IBAN: GR65 0110 1110 0000 1114 7023 607)
    
    
  • Με Πληρωμή στο Κατάστημα
    Οι αναγραφόμενες στο ηλεκτρονικό κατάστημα τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, ενώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν έξοδα αποστολής.
 
 • Προϊόντα
  Ο πελάτης ενημερώνεται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων μέσα από ανάλογες λεκτικές ενδείξεις. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα περιλαμβάνονται προϊόντα διαθέσιμα και προϊόντα με την ένδειξη «μη διαθέσιμα». Επίσης, οι διάφορες προσφορές προϊόντων που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ισχύουν πάντοτε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
 • Όλοι οι πελάτες υποχρεούνται να αποσυσκευάσουν και να ελέγξουν τα είδη καθώς και να ειδοποιήσουν την εταιρία σχετικά, σε περίπτωση αισθητικών ελαττωμάτων εντός 3 ημερών. Μετά το πέρας των 3 ημερών θεωρείται ότι τα είδη παρελήφθησαν σε άριστη κατάσταση.

 

   ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
   
Γενικά, επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές υπό όρους (βλ.παρακάτω) και  ΜΟΝΟ με τις εταιρείες που
    συνεργάζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα (SPEEDEX). 
    Επίσης, για περιπτώσεις επιστροφών προϊόντων εντός λεκανοπεδίου Αττικής, το ctd.gr σας συνιστά και προτείνει,
    όπως οι επιστροφές να γίνονται  στο χώρο μας (Δυρραχίου 69 - Σεπόλια), ώστε να μην επιβαρυνθείτε με έξοδα
    επιστροφής.
    Όμως, σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ γίνονται δεκτές, επιστροφές σε ΕΠΟΧΙΑΚΑ προϊόντα
    (όπως π.χ. Χιονοαλυσίδες το χειμώνα).
    Τέλος, σε περίπτωση αγοράς κατά την οποία έχει δοθεί προκαταβολή (μέρος ή το σύνολο της αξίας της παραγγελίας)
    και η παραγγελία αυτή ακυρωθεί από τον πελάτη ή με υπαιτιότητά του, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 

   Ειδικότερα:

 • Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της CTD
  Επιστροφή προϊόντων με χρέωση της CTD μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες η παραγγελία εκτελείται εσφαλμένα δηλαδή σε περίπτωση παράδοσης είδους άλλου από αυτό που παραγγέλθηκε κατά είδος ή ποσότητα ή σε περίπτωση που κατά την παράδοση το είδος έχει συσκευασία κατεστραμμένη, ολοκληρωτικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος της ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος είναι ελαττωματικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης οφείλει είτε να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής, ή να ζητήσει την επιστροφή του, κατόπιν συνεννόησης με την CTD.  Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν, κατά τον χρόνο που συμφωνήθηκε κατόπιν της συνεννόησης με την CTD, τότε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα δικαιούται να μην αποδεχθεί την επιστροφή και συνεπώς να αρνηθεί την αντικατάσταση. Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη την συσκευασία του. Η επιστροφή των προϊόντων με χρέωση της CTD θα πραγματοποιείται είτε με προσωπικό και μεταφορικά μέσα της CTD είτε μέσω courier, και όχι σε κάποιο από τα καταστήματα που διατηρεί η CTD με το εμπορικό σήμα «CTD» πανελλαδικά. Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την CTD, θα γίνεται η αντικατάσταση των ελαττωματικών προϊόντων με ίδια, καινούργια προϊόντα. Επιστροφή χρημάτων στον πελάτη είναι δυνατή ύστερα από συνενόηση και θα γίνεται, ανεξάρτητα με το τρόπο πληρωμής κατά την ημέρα της αγοράς (μετρητά, κάρτα ή τραπεζική κατάθεση), με κατάθεση στον εκάστοτε τραπεζικό λογαριασμό του, εντός 15 ημερών, η οποία θα γίνεται με επιμέλεια της CTD κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 17:00 αυστηρά. Για το σκοπό αυτό, ο πελάτης πρέπει να παρέχει στην CTD τον αριθμό λογαριασμού του (IBAN), ο οποίος πρέπει να συμφωνεί με την επωνυμία του πελάτη στην απόδειξη αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, τα τυχόν έξοδα κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη, βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον εκάστοτε πελάτη. Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.
 • Επιστροφές προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση με χρέωση της CTD.
  Σε περίπτωση που κάποιο/α προϊόν/ντα θεωρηθεί/ούν ελαττωματικό/ά κατά την παράδοση, η επιστροφή αυτού/αυτών θα γίνεται με χρέωση της CTD. Στην περίπτωση αυτή, η επιστροφή του/των ελαττωματικού/ών προϊόντος/ων μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον πελάτη σε οποιοδήποτε κατάστημα διατηρεί η CTD με το εμπορικό σήμα «CTD» πανελλαδικά, είτε με αποστολή αυτού/αυτών, επιβαρυνόμενη η CTD με τα έξοδα παραλαβής του, με μέσα της απολύτου επιλογής της CTD και κατόπιν συνεννόησης του ίδιου του πελάτη με το προσωπικό του Ηλεκτρονικού Καταστήματος της CTD. Η επιστροφή των προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση θα γίνεται αποδεκτή εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση αυτών στον πελάτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει το προϊόν να μην είναι κατεστραμμένο και να έχει όλα τα πρωτότυπα έγγραφα τα οποία το συνόδευαν (π.χ. Δ.Α.Τ., Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την CTD, θα γίνεται η αντικατάσταση των ελαττωματικών προϊόντων, με ίδια, καινούργια προϊόντα. Επιστροφή χρημάτων στον πελάτη είναι δυνατή ύστερα από συνενόηση και θα γίνεται, ανεξάρτητα με το τρόπο πληρωμής κατά την ημέρα της αγοράς (μετρητά, κάρτα ή τραπεζική κατάθεση), με κατάθεση στον εκάστοτε τραπεζικό λογαριασμό του, εντός 15 ημερών, η οποία θα γίνεται με επιμέλεια της CTD κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 17:00 αυστηρά. Για το σκοπό αυτό, ο πελάτης πρέπει να παρέχει στην CTD τον αριθμό λογαριασμού του (IBAN), ο οποίος πρέπει να συμφωνεί με την επωνυμία του πελάτη στην απόδειξη αγοράς.
 • Σε κάθε περίπτωση, τα τυχόν έξοδα κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη, βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον εκάστοτε πελάτη.  Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.
 • Επιστροφές προϊόντων με χρέωση του πελάτη
  Επιστροφή προϊόντων με χρέωση του πελάτη μπορεί να πραγματοποιηθεί στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο πελάτης για οποιονδήποτε λόγο, εκτός των παραπάνω, άλλαξε γνώμη και δεν επιθυμεί πλέον την αγορά του προϊόντος, εφόσον δεν έχει εκπνεύσει η κατωτέρω αναφερομένη προθεσμία υπαναχώρησης. Η επιστροφή των προϊόντων μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον πελάτη σε οποιοδήποτε κατάστημα διατηρεί η CTD με το εμπορικό σήμα «CTD» πανελλαδικά, είτε με αποστολή αυτών, επιβαρυνόμενος ο πελάτης με τα έξοδα αποστολής τους, κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό του Ηλεκτρονικού Καταστήματος της CTD. Και στις δύο ως άνω αναφερόμενες περιπτώσεις, θα πρέπει το προϊόν να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση μαζί με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα τα οποία το συνόδευαν (π.χ. Δ.Α.Τ., Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

  Υπαναχώρηση
  Ο αγοραστής δικαιούται να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως μέσα σε δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής των πωληθέντων προϊόντων, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση, με το σύνολο των εξαρτημάτων του, των εντύπων που το συνοδεύουν και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρία για την αποστολή του είδους σε αυτόν και το κόστος επιστροφής του είδους.

  • Ελαττώματα – ελλείψεις συνομολογημένων ιδιοτήτων
   Για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη ισχύουν οι προβλέψεις του αστικού κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέρη.